top of page

Informatie

De Labradoodle

De Australian Labradoodle is vrolijk, vriendelijk en sociaal ten opzichte van ieder mens en dier. Hij is dol op aandacht, knuffelen, spelen en kinderen,  Een Australian Labradoodle heeft wel veel behoefte aan mensen om zich heen en is er niet dol op om alleen gelaten te worden. Met andere woorden: de ideale huishond. 
Australian Labradoodles zijn de meest lieve, stabiele en vrolijke honden die je je kunt voorstellen. Ze hebben een uitzonderlijk groot geduld met kinderen. Ze zijn aanhankelijk, loyaal, grappig en ze zijn geschikt voor mensen met een allergische of astmatische aanleg. Omdat ze intelligent, sensitief en welwillend zijn, worden ze ook steeds vaker ingezet als hulp- of therapiehond. Het is moeilijk uit te leggen hoe geweldig deze honden zijn, als je ze nog niet in levende lijve hebt ontmoet. De Australian Labradoodle is zeer geschikt als familiehond, maar kan ook heel goed ingezet worden als therapie- cq hulphond. Ze worden regelmatig gebruikt als therapiehond voor kinderen met autisme, adhd of andere speciale behoeften.

 

Lichaamsbouw

De Australian Labradoodle is compact, maar sierlijk gebouwd. De staart heeft met voorkeur de vorm van een sabel, hij heeft hangende oren, en grote ogen met hele lange wimpers. Opvallend zijn natuurlijk zijn mooie, lange krullende haren.

 

Schofthoogte

Er zijn Australian Labradoodles in drie verschillende formaten:Mini: schofthoogte tussen de 35 en 42 cm Medium: schofthoogte tussen de 43 en 52 cmStandaard: schofthoogte tussen de 53 en 63 cm.

 

Vacht

De Australian Labradoodle heeft geen ondervacht waardoor ze niet of nauwelijks verharen en zo goed als reukloos zijn.. Er bestaan Australian Labradoodles met een curlyvacht of met een fleecevacht.  Een fleecevacht is veel losser van structuur en kan voorkomen met kleinere krullen (curly fleece) of met grove krullen tot bijna golven (wavy fleece).

 

Kleur

De Australian Labradoodle komt in heel veel kleuren voor. Je hebt eenkleurige honden in de kleuren:abrikoos, caramel, chocolade, crème, rood, wit, zwart. Meerkleuring zijn de parti en phantom.

bottom of page